Kagedåsen

Cookies

Vil da bare lige dele opskriften på verdens bedste cookies med jer. Og jeg lyver altså ikke når jeg siger at de er verdens bedste! De skal kun lige bages til de er “smeltede” i ovnen, og så bliver de sådan rigtig lækre bløde i midten. Kunne seriøst leve af dem 😉

Ingredienser:

  • 115 g sukker
  • 145 g brun farin
  • 140 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk natron
  • 240 g mel
  • ca. 150 gram chokolade (bland gerne flere slags, eller brug andre lækkerier, fx skumfiduser)

Fremgangsmåde

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine.
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen.
  3. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker,  natron og mel, og rør sammen indtil det lige akkurat er blandet.
  4. Vend den hakkede chokolade i.
  5. Lad dejen hvile min. 1 time i køleskabet (kan sagtens stå et par dage).
  6. Lav små klumper af dejen, der vejer 45 g, og sæt dem med god afstand på bagepladen, da de flyder meget ud.
  7. Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12 min. De er færdige når de begynder at få lidt farve rundt i kanten, selvom de stadig er helt bløde og rå i midten.
  8. Når de kommer ud af ovenen, skubbes bagepapir med cookies, forsigtigt over på en rist, hvor de skal køle af i min. 10 min. Når de er helt afkølede er de klar til at spise.
Velbekomme

Leave a Reply