Livet som mor

Kørt over af hverdagen…

med 180 i timen, startede hverdagen igen

Det hele skulle have været så let. Manden skulle arbejde hjemme og køre lillesøster ind, stille og roligt, så mor her, ikke skulle tænke på andet end jobbet. Det skulle have været så let at vende tilbage til hverdagen.

Sådan kom det så ikke til at gå. S kan nu skrive tredages-feber, første tand med feber, ondt i ørerne, og skoldkopper, som alligevel ikke var skoldkopper men hånd- fod- og mundsygdom på sygdoms-CV’et. Det hele på blot halvanden måned.

Det er så her, at jeg lige stopper op, og funderer over, om der måske er en grund til at man har ialt 46 ugers barsel. Om det måske havde været lidt bedre, at være blevet hjemme på barsel, og om vi så havde undgået alt det sygdom. For det er ærligtalt ikke det aller sjoveste at have en baby, der skriger det halve af natten, når man skal op og på arbejde.

Ja, det var så også her at jeg seriøst overvejede, om det var ved at være ved tid til at blive sådan rigtigt voksen, og skifte Cult ud med kaffe! Men nej, der skal åbenbart mere til…

Men det er vel bare sådan at livet som mor er. Man må vel bare prioritere søvn frem for hårvask.

Det har nu også været okay at starte på arbejde igen, det har været okay at føre “voksen” samtaler og ikke kun gu gu gak gak.. Det har været skønt, at slippe for at skifte lortebleer og lave sutteflasker konstant. Så helt skidt har det heller ikke været at komme tilbage til hverdagen.

Da jeg jo stadigvæk har en del orlov tilbage, er jeg kun tilbage på 30 timer. Jeg startede med at holde fri fredag, og så være fuld tid de andre dage.

De dage hvor jeg har hentet begge børn, har V været den sidste i børnehaven (er jeg virkelig den eneste der har et 8-16 job?). Hun har mildest talt ikke været glad for det, heller ikke selvom de forkæler hende lidt, så det ikke er så slemt. Omend så er hun jo også blevet stiktosset, de dage jeg har hentet hende som den første, hun er bare ikke nem at stille tilfreds. Men det er en anden historie.

Dagen er jo nærmest også slut når man først er hjemme ved 17-tiden. Så nu har jeg lavet om, så jeg møder 8-15, og 8-12 om fredagen, så må vi se om det fungerer lidt bedre. Helt ærligt, så fik jeg ikke lavet en skid om fredagen, som det jo ellers var planen.

Man er jo træt som et alderdomshjem, når man aldrig får sovet rigtigt igennem. S vågner stadig et par gange om natten og V kommer også ind hver nat. Men sådan kommer hverdagen vel til at være de næste mange år endnu. Men mon ikke vi nok skal blive gode venner med den der hverdag alligevel.

Leave a Reply