Baby

Nice to have babyting

– Top 5 uundværlige babyting

Som de fleste mødre nok ved, så kan man virkelig købe sig fattig i ting til sin baby. Som førstegangs mor, er det især ret svært at vide på forhånd, hvilke babyting man virkelig har brug for, hvilke man sagtens kunne have undværet og hvilke der bare er virkelig nice to have. Når man står i babyforretningerne, ved man jo godt, at de gerne vil sælge én en masse udstyr. Derfor kan det være ret svært, at finde ud af, hvad man skal bruge sine penge på.

Her er min top 5 liste, med ting vi nok godt kunne have undværet, men som er virkelig nice to have 😀


1. Nice to have ting: Voksiposen

En voksipose er lidt en luksusting, for barnet kan jo sagtens holde varmen i barnevognen, med overtøj og en dyne istedet. Men hold nu k.. hvor er det altså bare lækkert, at man bare giver baby hue på, og så ned i posen, og ud og sove. Og fordi den er i uld, så er temperaturen altid lige tilpas. Det er jo SÅ nemt.

Vi har brugt den lige fra den første lur i september, og helt til april måned.

Den er dyr, men her den første vinter har S tilgengæld ikke haft brug for hverken babylift eller vinterovertøj, så så sparer man jo lidt der.

Man kan også finde rigtig mange fine brugte voksiposer, på både dba.dk og appen Reshopper.


2. Nice to have ting: Nomi Baby

Nomi Baby er en slags skråstol som du kan bruge på Nomi højstolen, inden baby kan sidde. Det vil altså sige at du kan bruge Nomi højstolen helt fra nyfødt.

Man vil jo gerne have baby med ved bordet helt fra starten af, og det er altså bare ikke helt optimalt at have en baby til at ligge på bordet imellem frikadeller og brun sovs. Heller ikke selvom man har et kæmpe bord, for det er ikke bare nok at holde øje med at baby ikke falder ned, man skal holde ved(har jeg hørt).

I forhold til en almindelig skråstol, så kan man også indstille hældningen på Nomien, så baby kan ligge helt vandret i starten. Så baby kan godt tage en lille lur i den.

Hvis der er større søskende, er det også smart med et sted hvor baby kan være i sikkerhed, så den store ikke lige kommer til at sætte sig på baby (jep, det er sket). En fireårig har ihvertfald ikke altid lige styr på hvad hun laver…


3. Nice to have ting: Milepælskort

Ja ja, det er måske ikke som sådan en praktisk ting til din baby, tænker du nok. Men så alligevel. For det er da altså meget smart, at hvis man lige har glemt hvornår baby lærte at kravle, så kigger man lige igennem sin insta, og finde milepælskortet med kravlebaby, og hov så kender man datoen. Så kan man jo også lige se hvilket månedskort der kommer inden, så behøver man heller ikke at sidde og tælle på fingrene hvor mange måneder baby var.

Jeg synes at de er så nice to have, og de er jo super fine på billeder. Man kan jo evt. også notere vægt og længde på dem, eller andre sjove ting.

Hvis man også husker at bruge dem til lillesøster, så er det også super hyggeligt at sammenligne. (Ja ja iknow, man må ikke sammenligne børn..)

Disse fine milepælskort er fra Prik & Streg og fåes hos modernhouse.dk


4. Nice to have ting: Pusletaske

En pusletaske kan man jo næsten ikke undgå at have, når man har en baby. De to ting hører bare sammen ikke? Man kan selvfølgelig bruge hvilken som helst taske til formålet. Men kan også købe denne smarte sag fra Cama Copenhagen, med indbygget madras, og hold nu op det er altså bare for lækkert at have.

Så er man sikret at baby altid ligger blødt og godt, no matter where the poop is 🙂

Det lyder måske lidt underligt med indbygget madras, men den sidder som sådan heller ikke fast i tasken. Den ligger nærmest bare deri, men passer sådan, at når man åbner tasken helt op, så holder den på madrassen. Hvis man blot åbner tasken lidt op, kan er der også opbevaring på bagsiden af madrassen, hvor man fx kan have lidt mad. Altså så man behøver ikke at åbner den helt op, for at få noget i tasken. Mega nice to have hvis i spørger mig, vi er så glade for den.

Vores taske er sponsoreret af minijacobi.dk og kan købes her.


5. Nice to have ting: Nutribaby

Nutribaby madmaskinen fra Babymoov, er jo vidundermaskinen der kan lave alt. Sterilisere sutter og flasker, varme flasker, dampkoge og blende mad. Dampkogning er jo det bedste, da grøntsagerne så bevarer vitaminer og mineraler. Altså helt uundværlig for den travle børnefamilie (ihvertfald i følge producenten).

Som man nok kan læse, så var jeg lidt skeptisk fra starten. Lillesøster fik stadig kun flaske, og MAM flaskerne er altså bare nemmere at sterilisere og varme i mikrobølgeovnen (der kan kun være 2 flasker deri, – i mikroovnen kan man have alle 6 på een gang). Til gengæld er det smart når sutterne skal steriliseres, for de kan være deri allesammen på een gang. Men altså man giver jo ikke så mange penge for at kunne sterilisere sutter.

Eftersom S ikke ville spise noget som helst i laaaang tid, så brugte vi den som sagt kun til at sterilisere sutter og til at koge æg (det er den god til), de første par måneder. Og jeg var mildest talt ret uimponeret. Men altså da hun så endelig kom igang med at spise mos, så blev jeg altså virkelig glad for den.

Det er jo MEGA nemt lige at skrælle en kartoffel og en gulerod, proppe det i maskinen, og så måske lige tilføje lidt kød eller andre grøntsager for at variere maden. Putte vand i maskinen og så starte den, 16 min senere når grøntsagerne er dampede, bipper den, og så hælder man grøntsagerne over i blenderen med lidt mælk og evt. kødrester fra aftensmaden dagen før(når det skal være rigtig nemt). Og vupti vupti, så er der grøntsagsmos til 2 dage.

Det er selvfølgelig også meget nemt lige at koge en kartoffel i en gryde, og blende den. Men altså helt ærligt, så er det bare SÅ meget nemmere i Nutribabyen, især når man har en baby på armen samtidigt. Man skal jo ikke holde øje med tiden og om det koger over osv, hele maskinen (næsten) kan gå i opvaskemaskinen, og blenderen fylder heller ikke hele opvaskemaskinen ligesom vores almindelige blender. Hvis man så også går op i at maden bibeholder vitaminer og mineraler, så er det jo ren win win. Den er altså nice to have hvis du spørger mig.

Nutribaby kan bla. købes hos Med24.dk

NutribabyNutribaby

Vi har fået sponsoreret en Nutribaby af Babyengros, men dette er helt min egen holding til produktet.


Hvis du er interesseret i alle de ting som man absolut ikke kan undvære til baby, så se her.

Indlægget indeholder affiliate links

Leave a Reply