Baby

Udstyr til baby

Babyudstyr

Man får brug for en hel del babyudstyr når man venter sit første barn. Her vil jeg komme med et bud på mine favoritter, og mine bud på hvad der er must-haves.
Eftersom vi allerede har et barn, er der selvfølgelig nogle af tingene vi har i forvejen. Men jeg har også solgt en del babyudstyr da vi flyttede i vinters, og noget synes jeg også trænger til at blive skiftet ud.

 

 

 

Valg af barnevogn:

Kombi- eller barnevogn er selvfølgelig helt uundværlig, og der er meget delte meninger om hvad der er bedst.
Vi har faktisk haft et par forskellige. Både almindelige barnevogne og et par kombivogne. Barnevognene har mest været til altanbrug om vinteren, de har dog været ude at rulle et par gange. Jeg foretrækker dog en lille vogn til gåture.

Vores valg:

Emmaljunga kombivogn:

Da Bobbyline kom til verden havde vi en Emmaljunga Duo Edge med svingbare forhjul. Det er en rigtig lækker vogn, den havde bare et par minusser jeg ikke kunne leve med. Blandt andet var den ikke særlig kompakt sammenklappet. Det betød at den fyldte hele bagagerummet i bilen (selvom hjul osv. var afmonteret). Endnu værre var det, at skulle gå 3 gange op og ned, for at få den med op på 2. sal (1. gang med barnet, 2. gang med lift/klapvognsdelen og 3. gang med selve stellet), netop fordi den ikke kunne klappes ret meget sammen.

Babyjogger City Elite klapvogn

Så fik vi en Babyjogger City Elite, men mor her var stadig ikke tilfreds. Den var super god at køre med og ULTRA kompakt (kunne nøjes med at gå 2 gange op og ned, for at komme op på 2. sal). Men at baby kun kan sidde fremadvendt, gjorde at den blev kasseret.

Bugaboo Buffalo

Så købte vi en Bugaboo Buffalo, og den er bare the shit. Vi har kun brugt den som klapvogn, da Bobbyline var lige omkring 1 år da vi fik den, men vi har været så tilfredse med den. Den er i samme vægtklasse som de andre 2 vogne. Den er mere kompakt end Emmaljungaen, den kan faktisk skilles i atomer, så den virkelig ikke fylder ret meget, men dog kan vi nøjes med at dele den i to, for at have den i bagagerummet (og hjulene kan blive på). Udover det praktiske, sidder barnet rigtig godt i den, siddepositionen er oprejst, altså med ryggen ret op, og barnet kan sidde både frem- og bagudvendt. Et andet stort plus ved den, er at kurven under, er virkelig stor, plus at der kan hænge en taske over styret, så man kan virkelig have noget oppakning med. Så den skal lillesøster selvfølgelig også køre i.

Kørepose:

Køreposen er ikke livsnødvendig, men jeg foretrækker den, frem for at putte baby i en stor flyverdragt. Min favorit er Voksi Urban. Den er virkelig lækker, med en overdel i dun, og en underdel i uld, så baby ligger lunt og godt. Den passer i kombivognen, men kommer med et forlænger stykke så den kan bruges op til 6 år.

Autostol:

En autostol er et must-have hvis man har bil. Jeg har ingen klar favorit, men synes dog ikke at man skal gå på kompromis her, autostolen er jo en forsikring af dit barns liv! Gå efter en der er let og med isofix-base, da det er dejlig nemt at få den ind og ud af bilen, uden at tage baby ud, når man fx skal handle.

Pusletaske:

Pusletasken behøver jo som sådan ikke at være en decideret pusletaske. Det kan jo også bare være en almindelig taske. Det er dog en fordel med en lang rem, der kan hænge over styret på barnevognen. Det er også en ret praktisk ting, sådan at man altid kan komme forholdsvis hurtigt ud af døren, og ikke skal stå og pakke bleer osv., hver gang man skal afsted.

Babyalarm:

En babyalarm vil jeg mene er uundværlig. Selvom man selvfølgelig aldrig stiller sin baby til at sove flere kilometer væk, så er det nu altså meget rart, at man kan lukke vinduet og stadig høre om baby skriger udenfor. Vi har haft to forskellige alarmer, den på billedet og en Nabby. Philips alarmen var vi rigtig glade for, den er pålidelig og svigter aldrig. Nabby’en som ellers er en super smart babyalarm, der kun består af selve babydelen, som tilsluttes til ens mobil, var vi knap så glade for. Den er super smart, fordi den er så lille og batterilevetiden er rigtig lang, men her stopper det så også. Den rækker ikke særlig langt, så vores mistede konstant forbindelsen, så vi skulle hele tiden holde øje med om der nu også var forbindelse til den. Ikke særlig trygt for nybagte forældre.

Puslebord:

Et decideret puslebord er ikke strengt nødvendigt, men det er rart at have et bestemt puslested, hvor alle de nødvendige ting til at pusle med er. Da vi boede i lejlighed havde vi bare en puslepude oven på vores vaskemaskine, og det fungerede perfekt. Denne gang er der dog knap så meget plads på badeværelset, og vaskemaskinen er i bryggerset, så vi skal have et væghængt puslebord i stedet. Jeg syntes at BabyDan’s Alfred puslebord virker lækkert. Det er lige præcist smalt nok til pladsen, og det har desuden hele 3 hylder med kant, så tingene ikke sådan lige, kan falde ned i hovedet på baby.

Tremmeseng:

Jeg synes simpelthen at den viste tremmeseng fra Flexa er så smart. Bunden kan sættes både højt og lavt, men det kan de fleste tremmesenge vist. Men derudover kan man pille et par af tremmerne af, så baby selv kan komme ind og ud af sengen, når han/hun bliver lidt større. Desuden kan man fjerne alle, så den er ligesom en “almindelig” seng. Jeg synes simpelthen, at det er den smarteste opfindelse. Den kunne vi virkelig godt have brugt til Bobbyline, da hun nægtede at sove i hendes tremmeseng, da jeg tror hun følte den som et bur. Men man ved jo selvfølgelig aldrig.

Højstol:

Højstolen er heller ikke et absolut must fra starten af. Men jeg ønsker mig den fra starten af, med en skråstol på, så lillesøster kan være med ved bordet og følge med i hvad der sker fra starten af. Nomi højstolen er designet til at give god støtte og frihed til bevægelse, men det er ikke kun det ergonomiske der tiltaler mig, men også den lave vægt, og ikke mindst at den kan indstilles uden brug af værktøj. Når der skal værktøj til for at justere fodstøtte osv. så får man det altså bare ikke liiige gjort.

Indlægget indeholder reklamelinks

Leave a Reply